Страници

събота, 3 януари 2015 г.

ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛ

Не мога да не споделя този ябълков щрудел, който видях от Снежи от Кулинарно хоби. Много леко, почти незабележимо измених рецептата, като замених натрошените бисквити с пшеничен грис. Много вкусен, не по- малко красив и много лесен. Продуктите, които са необходими са следните: 

500 гр ябълки
един пакет бутер тесто
захар на вкус
стафиди
натрошени орехи
краве масло
1 с.л. овесени ядки
2-3 с.л. грис
канела
ванилия

Ябълките се обелват и нарязват на ситно или настъргват на едро ренде. Аз използвах блендера. В тефлонов тиган се разтопяват 2 с.л. краве масло и след като се разтопи се прибавят ябълките. След като поомекнат леко се добавят няколко лъжици захар. След карамелизиране на ябълките отстраняваме от котлона. Пибавяме предварително накиснатите в малко вода овесени ядки, стафидите, орехите, пшеничния грис, ванилията и канелата.
Листа бутер тесто разделяме мислено на три части по дължина. Двете външни части нарязваме на хоризонтални ленти. В средната част разполагаме плънката и загръщаме с лентите на рибя кост, така както е показано в рецептата на Снежи. Слагаме в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем до готовност. След като се охлади се наръсва с пудра захар. 

 


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар