Страници

понеделник, 5 януари 2015 г.

КОШНИЧКИ С КОРИ ЗА БАНИЦА

Има различни вариации на тези кошнички. За пръв път ги видях тук, при Пепи, стопанката на канибалите. Правила съм няколко пъти, винаги с различен пълнеж. Можете да ги кръстите и "Обери хладилник". Моите кошнички изглеждат така:




Аз ползвам огнеупорни купички за крем карамел, но могат да се ползват и форми за мъфини. Купичките са по- дълбоки и кошничките стават с по- добра форма и малко по- височки. Необходими са следните продукти:

фини кори за баница
масло или олио
краве сирене
топено сирене
кашкавал
синьо сирене
моцарела
100- 150мл течна готварска сметана
гъби
100мл бяло вино
орехи
риган
черен пипер
сол

Количества не слагам, защото не е толкова важно от кое колко точно слагате, а и е в зависимост от количеството на корите. Ако използвате цял пакет кори трябва да предвидите поне по 100- 150гр от всеки вид сирене и 200-300 гр. гъби. Ако обичате плънката да е повечко, увеличете количествата.  
Корите за баница се нарязват на квадрати, според дълбочината на формите, които използвате, около 10:10см. Слагат се четири парчета, всяко намазано с масло. Краищата им се приплъзват леко така, че ъглите да се разминават. Слагат се във формите, предварително намаслени,  така че краищата им да стърчат нагоре. Междувременно сме задушили гъбите с малко мазнина. Като поомекне малко прибавяме и бялото вино. Последователно слагаме различните сирена без моцарелата. Накрая слагаме сметаната и подправките. С тази смес пълним кошничките. Най- отгоре слагаме парче моцарела и смлени орехови ядки. Аз сложих и обезкостени маслини нарязани на ситно. Запичаме в предварително загрята до 180 гр. фурна до зачервяване.



 Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар