Страници

неделя, 5 октомври 2014 г.

ВРЕТЕНО ОТ СВИНСКО ФИЛЕ, БЕКОН И ГЪБИ

Ястието е зимно, ефектно е и много вкусно. Не се изискват специални умения за приготвянето му и не отнема много време. Необходимите продукти:

1-1,5 кг свинско филе
250гр. пушен бекон слайс 
гъби
топено сирене
черен пипер, сол

Свинското филе се нарязва на филии, като първата не се реже до края, следващата до края и т.н. докато нарежете цялото парче. Получават се нещо като пеперуди :) които аз разтварям и начуквам с чук за месо. Подреждат се една до друга като се застъпват. Осоляват се със сол, черен пипер и други според вашия вкус. Отгоре се слага пушеният бекон, върху него гъбите и топеното сирене.



Навива се на руло. Поставя се в тава, в която има мазнина на дъното, като свободния край е отдолу. Покрай рулото можете да сложите гъби, ако са ви останали или картофи. залива се с около 20- 30 гр. олио и малко вода /бира/.



Пече се на 220 градуса около час и половина. На мен ми се зачерви доста и сложих бекон върху рулото, който освен, че го предпази от прегаряне помогна да се запази сочно. 



Да ви е сладко! С чаша червено вино е вълшебно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар