Една традиционна рецепта, която не е претенциозна, но е много вкусна.
Пилешките бутчета се осоляват леко и се подреждат в тава. Отделно в съд се задушава лука, към него се прибавя доматено пюре и нарязаните чушки. Аз сложих нарязани пресни домати и чушки. Слага се и граха, моя е домашен, от градината, замразен във фризера. Накрая добавям и скилидката чесън. Преди сваляне от огъня се прибавят и подправки по ваш вкус. Аз сложих малко чубрица, магданоз и щипка лют червен пипер. Изипва се в тавата с пилешките бутчета, прибавя се ако е необходимо малко вода и се пече докато остане на мазнина. При сервиране се наръсва със ситно нарязан магданоз.
6 броя пилешки бутчета
500гр. замразен грах
50- 60 гр. мазнина
1-2 чушки
доматено пюре /аз използвах пресни домати/
1 скилидка чесън
1 глава лук
магданоз, чубрица, лют червен пипер, сол, черен пипер
Пилешките бутчета се осоляват леко и се подреждат в тава. Отделно в съд се задушава лука, към него се прибавя доматено пюре и нарязаните чушки. Аз сложих нарязани пресни домати и чушки. Слага се и граха, моя е домашен, от градината, замразен във фризера. Накрая добавям и скилидката чесън. Преди сваляне от огъня се прибавят и подправки по ваш вкус. Аз сложих малко чубрица, магданоз и щипка лют червен пипер. Изипва се в тавата с пилешките бутчета, прибавя се ако е необходимо малко вода и се пече докато остане на мазнина. При сервиране се наръсва със ситно нарязан магданоз.
Много е вкусно! Опитайте и да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар