Страници

петък, 5 септември 2014 г.

БАНИЦА

БАНИЦА С ФИНИ КОРИ И МАЙОНЕЗА




Сигурно няма българка, която да не е правила баница. Аз ги обичам да са по- сочни, мазнички и с повечко сиренце. Сбогом диети :) Има много вариации на баницата с майонеза в интернет пространството. През последните няколко години аз я правя по ето тази рецепта от "Вкусно и красиво". Продуктите са следните:

1 пакет кори за баница
1пакетче 250 гр. майонеза
1 кофичка кисело мляко
400 гр. краве сирене
250 мл газирана вода
6 яйца
сол

С миксер разбиваме три от яйцата, прибавяме към тях сиренето, киселото мляко и половината от майонезата. Леко посоляваме в случай, че сиренето не е много солено. Взимаме от корите по два листа и поръсваме със сместа. Навиваме на руло и редим в тавата. Обикновено аз правя баницата вита и започвам с едно охлювче в средата и около него увиваме останалите кори. По желание може всяка кора да се навие на охлювче, които да се подредят едно до друго в тавата. Разбиваме другите три яйца, остатъка от майонезата и газираната вода. Може да добавим малко сол. Заливаме баницата и печем в студена фурна на 200 градуса до златисто.
Баницата е много вкусна и не е много мазна. Заради майонезата не се слага допълнителна мазнина. 




Можете да замените майонезата от магазина с домашна. Аз правя такава по ето тази рецепта на Николина Караколева от "За хората и пиците"

Добър апетит! :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар